Schoon, Fris en Georganiseerd, kortom Singapore...
Door: Jeroen
Blijf op de hoogte en volg Jeroen
28 Maart 2008 | Singapore, Singapore
Vandaag is het vrijdag 28 Maart en ik zit inmiddels weer achter mijn bureau in GMF. Gisteren middag ben ik veilig geland op Jakarta International Airport na vier dagen in de metropool Singapore te hebben doorgebracht. Hieronder dan ook een beschrijving van mijn belevenissen aldaar.
Zondag ochtend in alle rust afgereid naar het vliegveld, dit keer niet de vertrouwde route met de GMF bus maar over de file vrije toll road met een taxi. Ik was dan ook iets voor achten op het veld en had dus nog even de tijd om alle tax-free winkels te bekijken en rustig te ontbijten. Nadat ik na een korte en plezierig vlucht was aangekomen in Singapore en mijn spullen te hebben gedropt in het YMCA hostel ben ik afgereisd naar het roemruchte Orchard Road. Dit is de straat van Singapore met z’n ongelofelijke hoeveelheid aan Shopping Malls waar alle merken ruim vertegenwoordigt zijn. Het is maar goed dat mijn Credit Card geen onbeperkt limiet heeft… Ik heb overigens nog nooit zoveel Ferrari’s, Lambourgini’s en Maserati’s in het wild gezien.
Maandag snel even langs de Ambassade geweest om mijn paspoort af te geven voor de nodige goed betaalde stempels en vervolgens afgereisd richting Chinatown. Hierbij gebruik makend van het uitstekende openbaar vervoersnetwerk in Singapore. Alle vooroordelen zijn dan ook waar over Singapore, het is ontzettend schoon en alles is tot in de puntjes geregeld. Ze hebben eveneens een perfecte implementatie van de OV-chipkaart waar “Onze” Minister nog wat van zou kunnen leren. Met deze kaart kan je overigens ook betalen bij de grotere winkels, Starbucks en McDonalds. Je moet overigens wel uitkijken dat je niet met je net verworven Starbuck delicatesse de metro inloopt want dan loop je het risico om te worden beboet voor S$1000 wat overeenkomt met 500 euro. ’s Avonds met een oud Aviation student welke woont en werkt in Singapore wat wezen eten en drinken in Clark Quay, een uitgaansgebied gelegen aan de Singapore river. Heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad.
De volgende dag wezen kijken op Sentosa Island, een recreatie eiland gelegen voor de kust van Singapore. Op zich was het wel grappig om een keer te zien maar vond het niet heel bijzonder, het oogt ook wat kunstmatig en toeristisch allemaal. ’s Avonds weer wezen eten met Stefan (heerlijke chilli krab) om vervolgens naar de Night Safari te gaan in de Singapore Zoo. Dit is een onwijs mooie dierentuin waar de dieren ook niet in kooien zitten. Ook de show was gaaf om te zien.
Woensdag uiteindelijk mijn paspoort wezen ophalen en nog even wezen shoppen.’s Avonds nog een biertje wezen drinken met een van mijn roommates welke op doorreis was naar Sydney. Donderdag vervolgens uitgechecked en afgereisd naar het vliegveld. Nog even de hoop gehad om de A380 live te zien maar helaas, dat zat er niet in… Na wederom een prima vlucht en een iets wat te harde landing was ik weer terug in Jakarta. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in Singapore maar vind het ook wel weer leuk om terug te zijn in Jakarta. Het leven is hier een stuk makelijker en ben dan ook bang dat als ik terug ben in Nederland iets wat lui ben. Voor elke 100m neem ik een taxi, mijn kleren worden gewassen, mijn kamer wordt opgeruimd zonder dat ik het door heb en tot op heden heb ik nog geen ei gekookt… Echter het was een ontzettend leuke ervaring en een prachtige stad om een paar dagen te verblijven.
Ik werd bij terugkomst warm onthaald in club Aphrodite (de club vlakbij mijn appartement) waar ik al mijn belevenissen onder het genot van een koude Bintang heb gedeeld met Danny en Adrew. Nu nog en dagje werken en dan weer op naar het weekend, eventjes kijken wat ik zal gaan doen. Hierna nog drie weken werken en dan ga ik een rondreis op Java maken samen met Danny. Start in Jakarta (west Java) en eindpunt in Surabaya (oost Java) om vervolgens terug te vliegen naar Jakarta. In Nederland hebben we het wel eens gehad over “work hard, play hard” echter misschien is dat laatste wat overheerstent de laatste tijd. Zal er nu dan ook maar een eind aan breien zodat ik voordat ik zo naar de kerk ga met mr. Sudirman nog eventjes flink kan storten op de Quality Procedures aangaande training binnen GMF.
Bedankt voor al jullie reacties en e-mails die ik regelmatig krijg. Vind het erg leuk om op de hoogte gehouden te worden van de vele ontwikkelingen in Nederland.
Groeten,
Jeroen
28 Maart 2008 - 10:54
Corrie :
Hoi Jeroen,
Het enige minpuntje dat ik uit het stukje zou kunnen halen is de tijd waarop je het geschreven hebt en dus al in de bus zat. Verder heb ik geen medelijden met je en hoop ik dat je volop geniet. Groetjes van ons allen. -
28 Maart 2008 - 15:00
Marjolein:
Goh Jeroen,moet je echt een hele dag werken vandaag........gelukkig begint het weekend snel. Niet slecht zo'n tussendoortje naar Singapore, het is dubbel en dwars genieten als ik je verslag lees. Nog heel veel plezier.
31 Maart 2008 - 15:26
Janine:
Wat een luizenleven..., geniet ervan. Ik ben jalours! Hoop dat je stage ook een beetje vorderen wil. Gr Janine