Update - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu

Update

Door: Jeroen

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

12 Maart 2008 | Indonesië, Batavia

Assalaamu'alikum,

Hierbij weer een update vanuit Jakarta. Mijn stage gaat nog gewoon steeds z’n gangetje hoewel er op een gegeven moment de sleur er wel wat in begon te komen. Echter ik heb wat nieuwe uitdagingen gevonden dus ben voorlopig wel weer even zoet. Leuk te lezen dat iedereen het zo lekker naar z’n zin heeft gehad tijdens de vakantie. Voor de genen die gewoon aan het werk zijn geweest hoop ik dat de vakantie nog in het vooruitzicht ligt . Wordt toch wel een beetje jaloers als ik zo lees over skiën en wintersport. Evenwel heb ik me de afgelopen prima vermaakt hier. Heb inmiddels het uitgaansleven in Jakarta aardig verkend en er valt niks op af te dingen.

Echter heb intussen tegen een aantal mensen lopen opscheppen dat het regenseizoen hier ten einde loopt, maar daar is de afgelopen paar dagen helemaal niks van te merken. Afgelopen zondag ben ik naar Taman Mini geweest. Dat is een soort Maduro Dam van alle bouwstijlen die in Indonesië te vinden zijn, alleen dan 1:1. Daar aangekomen begon het gelijk met bakken uit de hemel te komen en tot we thuis waren is het niet meer droog geweest :-s. Uiteindelijk wat het op zich wel aardig om te zien maar mede door de regen er niet heel veel van gezien.

Intussen ben ik al een wat meer gevorderde expat, dat betekend dat ik inmiddels ook op straat kan eten zonder dat ik de dagen daarna consequent op de WC zit. Dit heeft met namen zo z’n voordelen tijdens het uitgaan en als je gewoon honger hebt na het werk. Je hoeft je namelijk niet elke keer af te vragen of het waard is om de volgende drie dagen een WC in de buurt te hebben. Je kan trouwens prima eten op straat, en als je je kwaad maakt ben je ongeveer het zelfde kwijt als wat je bij McDonalds betaald voor een frietsaus (zonder medewerkers korting dan hè).

Verder ben ik afgelopen zaterdag ook nog even wezen kijken in Ancol, met Khan. We waren voornemens om naar SeaWorld te gaan. Echter omdat het al wat later was en we de verkeerde kant waren uitgelopen zijn we terecht gekomen bij een of andere 3D film waar je stoel beweegt en ook nog eens consequent nat gespoten wordt. Op zich was het wel aardig, denk alleen dat het leuker is als je er eerder op de dag naar toe gaat. Ancol is overigens een soort van pretpark achtige bedoeling met een strand (welke wat kunstmatig oogt) en zeilbootjes welke per meter wat ze vooruitgaan er 2 opzij gaan.

Voor nu heb ik niet zo veel meer te vertellen. Zal jullie op de hoogte houden. Heb inmiddels wel een rondje Java gepland samen met Danny. Wordt waarschijnlijk eind april. Nu eerst op naar Singapore, kijken wat daar te beleven valt.

Groeten,

Jeroen

p.s. foto’s volgen later, heb ze nog niet om mijn computer staan

• 12 Maart 2008 - 11:58

Nanneke:

Het klinkt wel als een heel saai leven!!Leuk dat het allemaal zo goed en gezellig gaat.Tot jouw spijt zeker nog geen stal gevonden waar ze aardappelen en groente serveren.Werk ze nog en alvast een fijne trip naar Singapore(doe Stephan de groeten)
    Groeten

• 12 Maart 2008 - 13:29

Jolanda:

Zo te lezen heb je het nog steeds naar je zin. Hier in Ede is het regenseizoen in volle gang. Vanochtend heeft het eerst geonweerd en nu regent en waait het als een tierelier. Verder gaat hier alles z'n gangetje. Inge gaat zo paardrijden en Linda heeft zaterdag turmwedstrijden in Aalsmeer. Je moeder en ik gaan shoppen en hopelijk ergens heerlijk eten. En nu op naar de Pasen!!!!
    Ga je ook nog eieren zoeken? nog veel plezier, groetjes Jolanda

• 24 Maart 2008 - 15:51

Angelique:

Heej.
    Leuk om zo bij te houden wat je allemaal beleeft!
    Hier is het tweede paasdag en er ligt sneeuw in hoofddorp! Afgelopen zaterdag hebben we met de zv “introductie in het vaarseisoen” gedaan met een bootonderdelen-quiz, in de sloot op de wal en levendstratego met voorrangsregels. Was weer een geslaagde opkomst :-)
    Veel plezier nog komende tijd, in Singapore en met je stage natuurlijk!

xxx Angelique