Het goden eiland Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu Het goden eiland Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu

Het goden eiland Bali

Door: Jeroen

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

05 Mei 2008 | Indonesië, Bali

Hallo allemaal,

Ik ben inmiddels weer terug uit Bali en ik dacht dat het wel weer eens tijd werd om jullie op de hoogte te houden. Bali was in één woord “geweldig”, lekker relax, veel zon, mooi strand en goede uitgaansmogelijkheden. Nadat ik zaterdag in mijn hotel was aangekomen, bleek dit een geliefd hotel onder Nederlanders te zijn (denk omdat het niet al te duur is) en er waren dan ook genoeg Nederlanders te vinden. Als eerst maar mijn bagage in mijn kamer gedropt om vervolgens eventjes de televisie uit te proberen. Wat blijkt, ze hadden zelfs Nederlandse televisie (BVN), dus ook ik heb het filmpje van “Vogelaar” gezien :-)). Echter ik ben er niet voor de televisie dus ’s middags maar eventjes het strand opgezocht. Nadat ik de eerste drie stappen uit het hotel had gezet werd me nog eens duidelijk dat je echt op een toeristisch eiland zat. De Rolexen, Ray-Bans en massages werden te kust en te keur aangeboden. Maar eenmaal op het strand aangekomen heb ik heerlijk in de zon gelegen, om vervolgens nog een kleine poging te wagen tot surfen, dit zonder al te groot succes.

Zondag na het ontbijt ook nog even naar het strand geweest, om ’s middags mijn duik cursus te regelen. Uiteindelijk is het een 3 daagse cursus geworden bij een van de lokale PADI duikscholen en ik kon maandag meteen beginnen. Maandag werd is ’s ochtends opgehaald, om aan mijn theorie gedeelte te beginnen. Hoewel dit wel erg interessant was, had het niet heel erg veel om het lijf en het examen viel dan ook niet al te zwaar. Dinsdag was de dag van de eerste duik ervaring. Om te beginnen gingen we geleerde theorie toepassen in het zwembad, dit was erg leerzaam, maar ’s middag begon het echte werk, de eerste zeeduik. Dit was echt ontzettend leuk en mooi. Mooie vissen, mooi koraal en een hele leuke ervaring. De tweede duik bestond naast het rond zwemmen ook nog uit een paar oefeningen zoals het afdoen van je duikbrik en het uitdoen van je zuurstof inhaler. Na de tweede duik zat deze dag er qua duiken al weer op. Inmiddels had ik te horen gekregen dat ook Danny richting Bali zou afreizen om daar dinsdag middag aan te komen. Dinsdag avond hebben we dan ook Kuta nog even onveilig gemaakt.

Woensdag was de laatste dag voor het duiken en ook deze dag bestond uit twee zeeduiken. De eerste duik ging naar 20 meter, echter voor we deze diepte bereikten duurde het wel even omdat ik de druk niet van mijn oren kreeg. Dit was dan ook een wat mindere ervaring. De tweede duik ging echter al een stuk beter en bestond dan ook uit een soort van “examen”. Dit was op zich gauw gebuurd en nadat we nog wat rond gezwommen werden werd het tijd voor de emergency ascend. Ook dit gaf geen probleem en ik heb inmiddels dan ook mijn PADI en kan inmiddels “zelfstandig” duiken wat ik zeker in de toekomst nog zal gaan doen.

Donderdag hebben we een auto gehuurd om nog wat meer van Bali te zien dan alleen het strand. We zijn dan ook afgereisd naar Ubud, een plaatsje welke in centraal Bali licht. Nadat we een bezoek hebben gebracht aan het Monkey Forrest, en de rijstvelden hebben we heerlijk gegeten met uitzicht op een volkaan. Vervolgens zijn we naar de Water temples geweest, wat mij echter iets te druk was. Op Bali is het over grote deel Hindoeïstisch, en je moet dan ook uitkijken waar je loopt. Overal staan namelijk offerbakjes met bloemen, wierrook en soms zelfs sigaretten. Het is echter een doodzonde als je erop gaat staan, hoewel het soms onvermijdelijk is omdat ze op de meest onmogelijke plaatsen liggen. De rijstvelden en de volkanen op Bali zijn ontzettend mooi, en het was dan ook een geslaagde trip.

Danny ging vrijdag weer terug naar Jakarta, en ik heb nog wat plaatselijke souvenirs ingeslagen en verder niet zo veel gedaan. Ik ben zaterdag weer terug gevlogen naar het iets wat overbevolkte Jakarta. Zondag de vakantie nog even afgesloten met een BBQ om vervolgens vandaag weer aan de slag te gaan bij GMF. Bali was ontzettend leuk, zowel het duiken als het uitgaan en de trip naar Ubud. Ik hoop dat jullie ook allemaal een prettige vakantie hebben gehad en voor degenen voor wie de werkweek weer begint wens ik jullie veel succes.

Groeten,

Jeroen

P.s. Is Koninginnedag een beetje gelaagd geweest? Ik hoop dat jullie niet zo geëindigd zijn als ik vorig jaar (zwemmend ik de sluis in Amsterdam met telefoon…)

• 05 Mei 2008 - 07:43

Janine:

Hey Jeroen,
    Koninginnedag was natuurlijk geslaagd, de hele dag rondgeslentert in amsterdam en wijntjes gedronken en gedanst! Heerlijke verhalen van jou uit Bali, ondertussen is hier ook de zon weer te voorschijn gekomen! Nou ik mail je nog effe appart, want anders wordt t zo'n lang verhaal! x Janine

• 06 Mei 2008 - 21:34

Erik:

Hey,

Je raad t nooit... op koninginnendag heb ik mijn laatste dag bij de Mc gewerkt.. veel over de overige festiviteiten kan ik je niet meegeven dus, maar dat wist je al.

Gave foto's en goed verhaal zou ik zeggen.

Kunnen we ten minste ook zelfstandig gaan duiken bij Maleisië!

Spreek je snel en Suc6 daar!

Grtz Erik

• 15 September 2008 - 10:34

Celestine:

toevallig kom ik op je p agina, heel intersant.
    Heel veel herken ik ben er vorig jaar nog geweest, na een rondreis op Java, ben in Bandung geboren, op buitenzorg waar ik als kind veel paard gereden heb, de thee ondernemingen, wij hebben op de Dagoweg gewoond bovenaan, ook dit huis hebben we bezocht en na Java doorkruisd te hebben naar het droomeiland Bali, ben er verliefd op, het resultaat is, dat wij mijn mijn er ik er binnenkort gaan wonen, wij wonen nu nog in Turkye, mijn man is geen Turk, dat vragen ze altijd maar een Belg.
    Zou je mij wat meer over Bali kunnen vertellen,
    wij zijn van plan om daar een huis te huren,
    onder Kuta, Den Pasar is heels te druk, leuk voor een middag stappen.
    Mijn Oma is derectrice geweest in het jongens tehuis van pa van der Steur.Wij zijn ook daar in een weeshuis geweest.
    Onze groep heeft 1200€ opgehaald die dag onder elkaar. Dat kwam zo, ik vierde mijn 65 verjaardag,en heb voorgesteld het bedrag dat dit mij koste aan een drankje voor al de gasten, voor het weeshuis te spenderen, iedereen vond het een goed plan en hebben mee gedaan. Ze hebben voor mij gezongen in het Nederland, Engels en Maleis, geweldig, dit vergeet ik nooit meer.
    Op Bandung, omdat ik daar geboren was, werden mijn zoon en ik onthaald met een bloemenkrans en een welkomst dans, heel schattig.
    Voelde jij dat ook als je Bali binnen komt de sfeer, dat is zo overweldigend niet te beschrijven.
    En nog veel meer.
    Hoop wat van je te horen, ben erg benieuwd.

celstine

• 15 September 2008 - 10:40

Jeroen:

Als je me even mailt op jeroen.risseeuw@planet.nl wil ik je met veel plezier wat meer vertellen aangaande BALI/Indonesie.

MVG,