Bogor en meer.... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu Bogor en meer.... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu

Bogor en meer....

Door: Jeroen

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

26 Februari 2008 | Indonesië, Batavia

Hallo allemaal,

Het is inmiddels weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb, maar geen bericht is goed bericht zullen we maar zeggen…

Ik heb intussen weer mijn intrek genomen in Taman Rasuna waar ik inmiddels weer hellemaal gesetteld ben. Heb een eigen kamer met genoeg kastruimte en voor de rest deel ik alles met mijn huisgenoot. Hoewel we elkaar niet veel zien (zijn allebei niet veel thuis) is het zo nu en dan wel gezellig om ’s avonds wat aanspraak te hebben. De rest van afgelopen week niet veel gedaan behalve veel gewerkt. Nadat nu alle problemen omtrent huisvesting zijn opgelost heb ik inmiddels een ticket geboekt naar Singapore om daar mijn visum te verlengen. Ik vertrek zondag 23 maart en kom de 27ste terug in Jakarta. In de tijd dat mijn aanvraag dient ga ik wat rondkijken wat daar allemaal te beleven is.

Afgelopen weekend veel met Danny weg geweest. Vrijdag had ik het idee opgevat om naar de Bugils te gaan, dit is een bruin café in Jakarta welke wordt gerund door een Nederlandse eigenaar. Na verloop van tijd hebben we ons ontrokken van het feest geruis aldaar en zijn we in de taxi gestapt richting Blok M. Uiteindelijk een erg gezellige avond gehad en hebben dit feestelijk afgesloten met een heerlijke Nasigoreng op straat om 5 uur ’s nachts. De volgende ochtend eerst even bijgekomen bij het zwembad om vervolgens naar Oost-Jakarta te gaan. Daar hebben we met de secretaresse en goede vriendin van Danny (Nini) wat visitaties afgelegd zoals dat gebruikelijk is hier (in elk huis is het een komen en gaan van mensen die even komen buurten). Omdat we beide nog niet helemaal fit waren ondanks de geiten soep zijn we eind van de middag weer afgereisd naar Taman Rasuna.

De volgende dag zijn we met z’n drieën naar Bogor geweest. Dit is een plaats ten zuiden van Jakarta welke bekend staat om z’n regen en botanische tuin. Daar aangekomen hebben we heerlijk geluncht en zijn we opzoek gegaan naar het Camp David van Indonesië. Nadat we deze hadden gevonden zijn we met achter in een taxi/bus gestapt om naar familie van Nini te gaan. Het eerste busje ging prima maar het tweede buisje deed een record poging zoveel mogelijk mensen te vervoeren (althans dat denk ik) en ik prees mijzelf dan ook gelukkig dat ik er zonder al te veel schade levend uit ben gekomen. Eenmaal op de bestemming aangekomen mochten we niet weg voordat we gegeten hadden en hoewel wij net daarvoor al een Indonesische rijsttafel naar binnen hadden gewerkt hebben we uiteindelijk toch maar toegegeven. Inmiddels waren we wel toe aan een verfrissend biertje, en omdat ze dat niet in huis hadden hebben ze het laten halen in het naastgelegen dorp. Nadat we wat na gepraat hebben zijn we ’s avonds weer afgereisd naar Jakarta en lag ik na een vermoeiend maar erg gezellig weekend in mijn bed.

Inmiddels is de werkweek weer begonnen en ga zo meteen mee kijken met de 737NG cursus die hier gegeven wordt. Het is inmiddels precies een maand geleden dat ik op Schiphol met al mijn koffers voor de incheck balie stond maar heb mezelf ondertussen al aardig aangepast aan het leven hier. Echter het om 5 uur mijn bed uit moeten valt zo nu en dan toch wel wat zwaar… Bijgevoegd ook nog wat foto’s van afgelopen weekend!

Groeten,

Jeroen

• 26 Februari 2008 - 09:27

Corrie:

Klinkt allemaal niet erg saai, leuke fotos, zo hebben wij hier wel een idee hoe je daar leeft. Geniet ervan,ook vroeg opstaan went. Groetjes Corrie.

• 26 Februari 2008 - 10:06

Inge:

Leuk om de fotos te zien. Gisteren ben ik wezen slapen bij mijn opa en oma en toen waren we gaan zwemmen en in het diepe veloor opa zijn bril en toen doken kinderen hem weer op. vandaag gaan we naar oma hoevelaken. En woensdag ga ik weer bij opa en oma slapen na paardrijden. En vrijdag gaan we naar snow-world met vrienden. nog veel plezier groetjes inge.

• 27 Februari 2008 - 17:33

Saskia :

Hey Jeroen,

Ik heb even in vlug tempo al je geplaatste berichten door gelezen, ik had ze namelijk nog niet allemaal gehad. Wat een avonturen allemaal in zo'n korte tijd. Blij te lezen dat het nu allemaal, na wat moeilijkheden, toch nog goed gekomen is!

Bedankt nog voor jou reactie :) Inmiddels ben ik alweer bijna 2 weken op Curacao (wat gaat de tijd toch hard) en heb ik t aardig naar mijn zin hier, ook begint t al redelijk te wennen allemaal.

Ik dacht trouwns dat ik vroeg op moest staan voor mijn stage (tussen kwart over 6 en half 7, maar jij kan er ook wat van :P)

Heel veel plezier en succes verder!

Groetjes!
    xxx Saskia

• 29 Februari 2008 - 08:44

Sander:

ey jeroen, alles goed daar? Zo te lezen van wel! Bevalt je stage daar een beetje? Qua omgeving en het weer ben ik wel een beetje jaloers op je. Maar wat ik vernomen had van de problemen in het begin zou ik niet graag in je schoenen willen staan. Maar het is een leerzame ervaring zou ik maar zeggen.
    Mijn stage hier bij ADSE bevalt me prima, er hangt een goede werksfeer en ben nu druk aan het researchen naar Management modellen om deze met elkaar te vergelijken.
    Ik wil je verder veel succes wensen, en als je terug bent in Nederland dan moet je me even bijpraten, ondergenot van een biertje natuurlijk.

Groeten Sander

ps. je mist wel het EK van de zomer :P

• 29 Februari 2008 - 14:56

Marja:

HoiJeroen, als ik het allemaal zo lees dan heb jij het reuze naar je zin. Het ziet er op de foto's allemaal leuk uit. Geniet er maar lekker van dan kun je er leuk op terugkijken. Nog veel plezier

• 01 Maart 2008 - 12:03

Inge:

Hallo jeroen gisteren ben ik wezen skien met vrienden.

• 03 Maart 2008 - 21:10

Anneke:

Hoi Jeroen, volgens mij heb jij het erg naar je zin. Klinkt allemaal heel leuk. Wij zijn net terug uit Zwitserland, best nog veel sneeuw maar beslist niet koud, hebben heerlijk geskied. Sterkte met vroeg opstaan en nog veel plezier! Groeten van ons vieren. Anneke