Vertrek en aankomst - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu Vertrek en aankomst - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen Risseeuw - WaarBenJij.nu

Vertrek en aankomst

Door: Jeroen

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

27 Januari 2008 | Indonesië, Batavia

Beste allemaal,

Vanochtend was het dan zo ver, de lang verwachte reis naar Jakarta ging beginnen. Toch wel een beetje zenuwachtig naar Schiphol toe om daar als eerste maar in te checken. Hoewel de dame achter de desk zeer vriendelijk was moest ik toch 2kg van mijn "gewone" bagage in mijn hand bagage stoppen. 3 paar schoenen en slippers later is dit neergekomen op ongveer 1,5kg en een zeer volle handbagage tas. Erik en Eva waren in de tussentijd ook geariveerd en met z'n 6en hebben we nog even koffie gedronken in de vertrekhal. Na een goeie kop nederlandse koffie heb ik voor de laatste keer afscheid genomen en ben vlot door de doune gegaan; de reis was begonnen!

Nog even langs de tax-free shops gelopen (veel ging er niet meer in mijn bagage dus dat was jammer...) en toen naar de gate waar de 747-400 van Malaysia Airlines al geruime tijd stond te wachten. Precies om 11 uur ging de gate open en iets meer dan een uur later accelereerde het vliegtuig over het asfalt van baan 24. Voor de scouts die dit lezen kan ik zeggen dat de eilanden er vanuit de lucht goed bijlagen. De rest van de reis is er behalve engige turbelentie en de gebruikelijke maaltijden (welke overgens het niveau van vliegtuig eten wel te boven waren gegaan) niets noemenswaardig gebeurd tot aan de landing in Kuala Lumpur.

Op Kuala Lumpur ruim 1,5 uur rond gehangen en ijs koffie gedronken bij de Starbucks. Al die tijd stond ook daar het vliegtuig rustig aan de gate te wachten totdat het de blokken mocht verlaten. Nog een noemenswaardig punt is dat het tot mijn verbazing niet een 737 was die daar stond te wachten maar een 777-200, de bezettingsgraad was dan ook ietswat benenen niveau.

Nadat we uiteindelijk geland waren om Soekarno-Hatta International Airport in Jakarta had ik bijzonder snel mijn bagage compleet en kon ik door de douane. De nors kijkende douane beambten waren derhalven niet geintreseerd zodat het maar een formaliteit was om je bagage voor de laatste keer door de rontgen te doen en voor ik het weet zat ik in de taxi opweg naar mijn hotel.

Over het hotel heb ik niets dan lof, snel ingechecked en een prachtige kamer. Echter ik blijf toch hollander dus heb ik toch nog één kritiekpuntje, en dat is wel dat de airco niet uitkan. Dat is opzich niet zo vervelend maar deze airco kent maar twee standen en dat is koud en heel erg koud. Na me te hebben opgefrist ben ik de stad ingegaan. Aangekomen bij de eerste hoek werdt ik al aangesproken door een groepje indonesische jongens met de vraag wat ik kwam doen. Dit heeft zich gedrurende mijn beperkte stadswandeling enkele malen herhaald. Uiteindelijk ben ik bij het Nationaal Monument terecht gekomen. Ik werdt daar naar toe gelokt door de hoeveelheid mensen die ik vanaf de verte zag lopen. Nadat ik wat foto's heb genomen, en verschillende geprekken heb gevoerd met enkele lokalen jongens en meisjes werd mij ineens duidelijk waarom het zo druk was. Voor ik het wist was ik in een grote pro-palesteinse/anti Israelische demonstratie terecht gekomen. Nadat ik me hieraan heb ontrokken en via een jonge genaamd Andy wat info over de omgeving heb gekregen ben ik zoetjes weer naar mijn kamer gegaan. Daar heb ik me voorgenomen om een klein berichtje te schrijven op mijn weblog. Echter het is iets groter dan de bedoeling was maar het is wel de eerste 24 uur full time evaring die ik heb opgedaan. In het vervolg zal ik iets korter van stof zijn.

Groeten,

Jeroen

• 27 Januari 2008 - 14:17

Dennis:

Joh! mooi om te lezen man... en die airco lijkt me ronduit vervelend ik kan me turkye nog herinneren:P. onwijs veel succes en plezier gewenst, hier mis je tot nog toe niets. Ajax heeft zojuist 2-2 gespeeld tegen Vitesse, na +/- 15 100% kansen... zou momenteel graag in een schuilkelder in Jakarta zitten :p. Have Fun!!! Grtz

• 27 Januari 2008 - 23:10

Erik:

Hey, Leuk verhaal om te lezen en goed te horen dat het eten tijdens de vlucht goed bevallen is :-)! Ben benieuwd hoe je appartement bevalt. Vandaag heeft Joeri (FCO) de avondrush meegedraaid. Was een verassingsbezoek, maar wel geslaagd!

Hoe is de Indonesische wijn? ;-)

Geniet van je tijd daar en maak er wat moois van! Grtz Erik

• 28 Januari 2008 - 12:09

Sietske:

Hoi Jeroen,
    Ben je goed aangekomen?
    Vast wel. Werd er nog iets ontdekt bij de douane? Nee vast niet he :P !
    Nou veel plezier en tot schrijfs!
    Groetjes Sietke

• 28 Januari 2008 - 12:09

Sietske:

Smile

• 28 Januari 2008 - 15:59

Marjolein Bos:

Hoi Jeroen,
    Leuk om je berichten te lezen, hier klinkt toch wel je vliegtuig-passie in door. Persoonlijk kan(wil)ik al die verschillende types vliegtuig niet uitelkaar houden!
    Je treft het weer enorm, mag je direct na aankomst Soeharto gaan begraven (wat ben je toch een mazzelaar).
    Succes met je eerste werkdag.
    Nederlandse groeten Marjolein

• 29 Januari 2008 - 08:15

Edwin:

Wat onwijs leuk man, klinkt nu al als een super ervaring!
    De eerste zaterdag zonder jou was even wennen, maar ging goed hoor. Bootjes varen was natuurlijk weer super en het "net verzonnen" spel van Robert was ook erg geslaagd.

Succes daar de komende week, we houden contact!

• 29 Januari 2008 - 15:23

Netty:

Hi,goed om te lezen dat je reis goed is verlopen.Wat een spannende en geweldige ervaring zal dit voor je zijn in een overvol Djakarta. Hoop dat je over je appartement net zo tevreden bent als over je hotelkamer. Succes en groeten

• 29 Januari 2008 - 15:40

Martin:

Goed dat je goed aangekomen bent :D hoopd at het weertje al een beetje bevalt :P